Schrijf je hier in voor een proefles Yoga-body-mind

Contactgegevens

Kloosterstraat 70

6369AE Simpelveld

00316-41819654

Contact email


IBAN nummer

NL95RABO0356492842

BTW nr. NL001558889B55

KVK nr 64577651

Workshops

Yin Yoga en de vijf elementen Water

2 / 6 | € 20,00
15 januari 2021 19:30 - 22:00 UUR
Inschrijven
Yin Yoga en de vijf ele...
2 / 6 | € 20,00
15 januari 2021 19:30 - 22:00 UUR
Inschrijven
Anja Wi...
les wordt gegeven doorAnja Wiersma
15 januari 2021 19:30 - 22:00 UUR
2 / 6 | € 20,00
Inschrijven

Yin Yoga en de vijf elementen

In Taoisme wordt de mens als een micro afspiegeling gezien van de macrocosmos. Wij staan bloot aan alle elementen van de buitenwereld, maar ook de elementen in ons zijn altijd in beweging. De elementen in ons lichaam zijn onder andere vertegenwoordigd door de yin/yang organen paren en hun bijbehorende meridianen. De emoties die we ervaren zijn een gevolg van beweging of onbalans tussen deze organen.

Wanneer we een ‘meridian-based alignment’ hanteren in onze yoga, kunnen we onszelf gerichter en meer verfijnd terugbrengen naar balans. 

Deze trning van de 5 elementen is zeer geschikt voor yogini’s die een eerste kennismaking willen hebben met de principes van Yin Yoga en de elementen en hierdoor geïnspireerd kunnen worden.

Yin yoga is een stille en statische yoga beoefening, die door de spieren te ontspannen in verschillende lagen van het bindweefsel strekt. Ons bindweefsel heeft verschillende manieren nodig om gestimuleerd te worden, en gezond te blijven en yin yoga is daar een van! Yin yoga is daarnaast een grote uitnodiging om dieper naar binnen te gaan, en meditatieve kwaliteiten te ontdekken.

Het bindweefsel wordt gezien als de fysieke locatie van vele meridianen. Wanneer we langer verblijven in een yin pose lijkt het wel of een schild van ons afvalt en kunnen ijsblokjes van stagnatie  wegsmelten. Wat meer vloeibaarheid en soepelheid geeft en stimulatie van Prana.

Daarnaast is Yin Yoga een geweldige balans voor onze yange levensstijl en begint in november het seizoen van Yin volgens de Taoïstische kalender.

Wat gaan we in deze training ervaren?
·          de 5 elementen theorie, de yin/yang organen paren en de bij behorende emotie en persoonlijkheden;
·          We praktiseren Yin yoga poses die voor de verschillende elementen en yin/yang organen paren gebruikt kunnen worden en gaan voelen welke meridianen gestimuleerd worden in verschillende series;

Tijdens onze Yin beoefening proberen we meer bewust te zijn in het moment. Bewust van onszelf en van het gewaar zijn. Zodat we dit na de sessie ook mee naar huis kunnen nemen en integreren in ons dagelijks bestaan. Vanuit deze nesteling kan authentieke transformatie en verandering ontstaan.


Yoga-Body-Mind Klooster Simpelveld
X
Installeer de APP op uw toestel voor meer functies
Install this app on your iPhone: tap share and then Add to homescreen
Offline