-
-

huget van Grinsven
Mijn passie is creativiteit in je leven brengen en houden, hoe oud je ook wordt. Ik doe dat niet alleen door te schilderen of te beeldhouwen of te sporten; jaren geleden heb ik ontdekt dat je dat ook kwijt kunt in je yoga practice. Ik houd van vinyasa’s, de soepele overgangen tussen de asana’s waar bewegingen gepaard gaan met de ademhaling. Op de achtergrond gebruik ik rustige muziek, die zintuigen en fantasie prikkelen. De weg van onrust in het hoofd naar het ‘hier en nu’, naar meditatie en innerlijke rust.


Yoga is al niet meer weg te denken uit mijn dagdagelijkse leven. Het is de start van mijn dag. Elke ochtend weer. Yoga houdt mij niet alleen soepel, maar draagt ook bij aan mijn gezondheid en versterkt mijn spieren. Yoga is voor mij geen sport, maar een ‘filosofie’ van leven geworden. Yoga leert mij mijn geest, het gevoel en het lichaam te beheersen en naar binnen te keren.


Holistisch zie ik de mens als een geheel, waarbij de lichamelijke, psychologische, sociale en spirituele facetten onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Niet alleen als mens ben ik een geheel, maar als mens ben ik ook onderdeel van een groter geheel.


Yoga maakt al jarenlang onderdeel uit van mijn leven. Ik begon ermee omdat ik de houdingen mooi en sierlijk vond uitzien. Ik zag het destijds als een sport. Maar naarmate ik me meer verdiepte in de filosofie achter yoga groeide de hang naar diepgang. In 2019 begon ik aan de opleiding yogadocent met als doel me meer te kunnen verdiepen in yoga. Dit jaar heb ik er bijna 500 uur studie opzitten en zal ik gaan afstuderen tot yogadocent. Tussentijds behaalde ik al mijn 200 uurs examen tot yoga instructrice en werd ik bevoegd om les te gaan geven, wat nooit mijn intentie was om te doen. Toch heb ik die stap gezet en geef inmiddels les. Ik leer steeds bij door het contact met mijn leerlingen. Ook daar is alles onderling met elkaar verbonden. Te oud , te jong, te stijf etc. om nog te starten met yoga??? Ik ben ervan overtuigd dat je op elke leeftijd met yoga kunt starten. Er is altijd wel een vorm die bij je past. `ik blijf in ieder geval mijn yogapad vervolgen.

Terug

Meld je aan voor de nieuwsbrief


Laat hier je e-mailadres achter. Tot snel ;-).