-
-

Jolene van der steen(Pritam Dharma Kaur)

 

Ik deed al jaren aan yoga, gewoon een les per week. Tot ik in 2013 op mijn 50e in een burn out kwam, althans, iedereen dacht dat, ik ook. Achteraf was het de overgang. Ik maakte kennis met kundalini yoga. Een warme zomer lang deed ik mee aan lessen in de natuur. Ik kreeg er energie van en ik werd er rustig van. Wat een fijne combinatie is dat. ‘Het fijnst is als je zelf een mat aanschaft’ zei de docent. Dan ga je namelijk veel eerder thuis yoga doen. Zo gezegd zo gedaan. Ik ging verder op onderzoek uit en volgde opleidingen. Steeds meer kwam ik thuis in de wonderlijke wereld van kundalini yoga. Waar pittige dynamische oefeningen hand in hand gaan met mantra zingen en mediteren. Mijn dagelijkse ochtendpractice (ja elke dag) werd mijn baken en net zo vanzelfsprekend als tandenpoetsen.

 

Inmiddels ben ik nu behalve gezondheidswetenschapper en loopbaanadviseur al een tijd kundalini yoga coach en teacher. Ik heb online programma’s voor vrouwen in de overgang ontwikkeld tijdnes de lockdowns en momenteel geef ik ook in organisaties workshops over dit thema.

 

Op mijn yogapad leer ik vooral om stabiel, neutraal, compassievol en lachend in het leven te staan. Een groot goed. Ik hield wel van een uitdaging maar ik ben binnen kundalini yoga steeds meer een nieuwe balans gaan vinden tussen die vurige krijger en het devote vrouwelijke in mezelf.  Yoga brengt me elke dag weer terug naar mezelf, naar mijn Ziel. Als ik dat ervaar voel ik me tijdloos, zonder angst, fit en blij.

 

Binnen de kundalini yoga ligt mijn hart bij meditaties en mantra’s. Er gaat ook geen les voorbij zonder.

Terug

Meld je aan voor de nieuwsbrief


Laat hier je e-mailadres achter. Tot snel ;-).