-
-

BedrijfsyogaGezondheid en productiviteit

Yoga heeft veel voordelen waaronder het reduceren van stress. Dit is een van de voordelen van yoga op de werkvloer.
Bedrijfsyoga draagt bij aan gezonde en tevreden werknemers. Dat vertaalt zich in een positieve werksfeer, een lager ziekteverzuim en een gezonde productiviteit. Gezonde werknemers betekenen een gezond bedrijf.

Bedrijfsyoga werkt preventief en ondersteunend bij:
• burn-out;
• klachten ten gevolge van een verkeerde houding;
• stress en spanning;
• vermoeidheid;
• concentratieproblemen.

Een gezonde investering

Wie in de gezondheid van zijn werknemers wil investeren, kiest voor yoga. Het draagt immers bij aan een positieve werksfeer.
De uitvoering van bedrijfsyoga vraagt om weinig investeringen en is snel en eenvoudig te realiseren. De training vindt plaats op de werkplek, meestal in een vergaderruimte of conferentiezaal. In tegenstelling tot andere vormen van bedrijfsfitness zijn geen investeringen in apparatuur en materialen nodig. De benodigde materialen zoals yogamatten en dergelijke worden door Yogaboedhi verzorgd. De yogalessen kunnen in gewone (werk)kleding worden uitgevoerd.

Werknemers binden en boeien

De ademhalings- en ontspanningsoefeningen op de werkvloer verfrissen de geest en ontspannen het lichaam. Werknemers kunnen hierdoor productiever en geconcentreerder werken. Bovendien zorgen gezonde, tevreden en productieve medewerkers voor een positieve werksfeer met ongekende mogelijkheden. Hierdoor zal er minder uitval zijn.

Waarom bedrijfsyoga?

  • het zorgt voor lagere kosten door minder ziekteverzuim;
  • het zorgt voor productiever en beter geconcentreerd personeel;
  • het bevordert een positieve werksfeer;
  • het getuigt van goed werkgeverschap.

De trainingen

In de training leren werknemers beter om te gaan met stress en spanning. We leren ze methoden om spanningen te ontladen en hoe ze door middel van oefeningen nieuwe energie op kunnen doen. De oefeningen zijn toepasbaar in de dagelijkse werkpraktijk, er is aandacht voor de ademhaling en de (innerlijke) houding staat centraal. De meest voorkomende klachten, zoals rugklachten, pijn in nek en schouder en RSI komen in de trainingen aan bod.

De mogelijkheden

Trainingen en workshops worden op maat gegeven. Samen met u kijken we welke vorm het beste bij uw organisatie past. We verzorgen zowel individuele lessen als groepslessen. Ook bestaat de mogelijkheid om te trainen op een sfeervolle, externe locatie bij Klooster Simpelveld Yoga Body & Mind (Loreto Klooster). Op deze locatie kunt u ook vergaderen, lunchen of dineren en wandelen in de mooie natuur.
Wilt u weten hoe kosteneffectief bedrijfsyoga voor uw organisatie kan zijn? Neem dan contact met ons op.

Boek deze les

Maak een afspraak voor meer info


TerugMeld je aan voor de nieuwsbrief


Laat hier je e-mailadres achter. Tot snel ;-).