-
-

Flow yogaFlow yoga, of vinyasa yoga, is een vloeiende, dynamische vorm van yoga waarbij je verschillende houdingen afwisselt op het ritme van je adem.

Kenmerken

De houdingen worden in een serie uitgevoerd en door adem en beweging aan elkaar verbonden, zodat er een doorgaande ‘flow’ ontstaat. De voortdurende focus op adem en beweging brengt je aandacht gemakkelijk in het nu. Bepaalde elementen uit de zonnegroet keren steeds terug en vormen de verbinding tussen de verschillende houdingen.

Inhoud

Vinyasa betekent ‘verbinding van beweging en ademhaling’. Nadat het lichaam is opgewarmd met de zonnegroet volgt een creatieve serie van asana’s (houdingen). Dat kunnen zittende oefeningen zijn, maar ook liggende, omgekeerde en staande oefeningen, zoals balanshoudingen. Deze houdingen doen we met aandacht. We proberen het denken los te laten en bewust te worden van het lichaam. Als je je aandacht en je adem aan elkaar kun koppelen dan geeft dat een heerlijk gevoel in je lijf. Je bent niet zomaar wat aan het doen, maar je raakt jezelf tot op een diep niveau aan. Na de asana’s doen we een liggende ontspanningsoefening om te leren je lichaam helemaal los te laten, volledig te ontspannen. Zo kunnen de oefeningen goed opgenomen worden in je lichaam.


Boek deze les

Maak een afspraak voor meer info

TerugMeld je aan voor de nieuwsbrief


Laat hier je e-mailadres achter. Tot snel ;-).