-
-

HathaKlooster Simpelveld Yoga Body & Mind is gebaseerd op de klassieke Hatha yoga. Het woord yoga komt uit het Sanskriet en betekent samenbrengen, in juk verenigen of evenwicht. Hatha is een samentrekking van 'ha' (zon, het mannelijke) en 'tha' (maan, het vrouwelijke). Hatha yoga draait om het verenigen van de tegenpolen in jezelf.

Hatha yoga is een heel open stroming binnen de yoga, zonder duidelijke oprichters of goeroes. Ieder kan er het zijne in vinden. Dat maakt deze stroming zo mooi en divers. De rol van de docent is anders. Er wordt richting en energie in de les gegeven zonder mensen te belemmeren in hun concentratie. Houdingen worden niet tot in de detail gecorrigeerd. Er wordt een veilige stabiele basis aangereikt en daarbinnen is er bewegingsvrijheid voor ieder lichaam. Aan deze benadering moeten mensen soms wennen, onze cultuur is gericht op prestatie. Maar goed en fout zijn zaken van het ego. In de Hatha yoga probeer je dit juist los te laten.

Door yoga te beoefenen word je je meer bewust van jezelf. Je maakt contact met je lichaam, je adem, je gedachtes en emoties. Door inspanning en ontspanning te oefenen en af te wisselen, zal je merken, dat je op verschillende niveaus evenwichtiger en flexibeler wordt. Je zult je letterlijk en figuurlijk beter in je vel voelen.

Belangrijkste asana’s uit de lessen

  • Staande houdingen - zorgen voor mobiliteit in de spieren en gewrichten en stabiliteit van je lichamelijke houding.
  • Omgedraaide houdingen - brengen het zenuwstelsel tot rust. Verzachten alledaagse vermoeidheid, pijn en stress. Brengen vitaliteit, mentaal evenwicht en emotionele stabiliteit.
  • Vooroverbuigingen - stretchen de achterzijde van het lichaam, helpen je lichaam gelijkmatig te ontwikkelen en werken kalmerend.
  • Achteroverbuigingen - geven een licht en energiek gevoel. Het strekken van de voorzijde van het lichaam en het borstgebied, stimuleert liefde en mededogen.
  • Draaihoudingen - geven een interne massage aan buik, organen en klieren. Versterken de onderrug en het bekkengebied.

Pranayama

De ademhalingsoefening pranayama geeft het lichaam nieuwe levenskracht en energie. Het helpt de geest onder controle te krijgen. Je voelt je rustiger en verkwikt, terwijl de krachten van het positief denken toenemen. De innerlijke helderheid en concentratie zullen zich meer ontwikkelen. Ook tijdens het mediteren.

Boek deze les

Maak een afspraak voor meer info

TerugMeld je aan voor de nieuwsbrief


Laat hier je e-mailadres achter. Tot snel ;-).