De leukste school van Limburg

Yogalessen (ook onlline) - prive sessies - bedrijfsyoga - zwangerschapsyoga
Bel en maak een afspraak

Indian style yogaIndian style yoga is werken, bewegen en opletten. 99% praktijk en 1% theorie. Hoe meer je zweet, hoe grondiger je lichaam wordt gezuiverd. Naast de asana's (yogahoudingen) zijn de adem, energiesloten en focuspunten onderdelen van deze yogavorm. 

Kapalabhati

Kapalabhati is een ademhalingstechniek uit de yoga en wordt ook wel vuurademhaling genoemd. ‘Kapala’ betekent schaal of schedel en ‘bhati’ is licht of stralen, dat wat verlichting brengt. Deze ademhalingstechniek reinigt het lichaam door het prikkelen van de afscheidingsmechanismen. Bij de uitademing worden de buikspieren plotseling ingetrokken, waardoor het middenrif omhoogkomt en de lucht uit de longen wordt geperst. De uitademing is langer dan de inademing en is daarnaast passiever en stil. Bij de inademing worden de spieren krachtig ontspannen, waardoor er lucht in de longen kan stromen. De inademing gebeurt kort, actief en is goed hoorbaar. 

Bandha’s

Verder zijn bandha’s belangrijk: de plekken in je lichaam waar je tijdens het ademen je energie naar toestuurt en vasthoudt door aanspanning van de spieren. Jalandhara bandha bevindt zich bij de kin, uddiyana bandha ter hoogte van het middenrif en mula bandha tussen de genitaliën en de anus. In de lessen leer je deze energiepunten te onderscheiden en te controleren. 

Asana’s en drishti’s

Ten slotte is elke houding (asana) verbonden met een kijkrichting (drishti). Bij de 'Hond met het hoofd omlaag' kijk je bijvoorbeeld richting je navel, bij andere houdingen volg je je hand, of kijk je langs het puntje van je neus het oneindige in. Drishti's helpen je in het perfectioneren van de asana's, door het vormen van de juiste lijnen. Maar net als de ademhaling zijn ze vooral bedoeld voor meer verstilling en concentratie.

Deze yogavorm is geschikt voor beginnende en gevorderde yogi's.

Boek deze les

Maak een afspraak voor meer info


TerugMeld je aan voor de nieuwsbrief


Laat hier je e-mailadres achter. Tot snel ;-).