De leukste school van Limburg

Yogalessen (ook onlline) - prive sessies - bedrijfsyoga - zwangerschapsyoga
Bel en maak een afspraak

India styleIndia style yoga is werken, bewegen en opletten. Negenennegentig procent praktijk en één procent theorie. Hoe meer je zweet, hoe grondiger je lichaam wordt gezuiverd. Buiten de Asanas of yoga houdingen zijn de adem, energie sloten en focuspunten onderdelen van deze yoga les.

Kapalabhati- adem

Kapalabhati is een ademhalingstechniek uit de yoga. Die ook wel vuurademhaling wordt genoemd. ‘Kapala’ wil zeggen schaal of schedel; ‘bhati’ betekent licht of stralen, met andere woorden dat wat verlichting brengt. Van deze ademhalingstechniek wordt beweerd, dat ze het lichaam reinigt door het prikkelen van de afscheidingsmechanismen van het lichaam. Bij de uitademing worden de buikspieren plotseling ingetrokken, waardoor het middenrif omhoogkomt en de lucht uit de longen wordt geperst. De uitademing is langer dan de inademing en is daarnaast passiever en stil. Bij de inademing worden de spieren krachtig ontspannen, waardoor er lucht in de longen kan stromen. De inademing gebeurt kort, actief en is goed hoorbaar.

bandha’s

Verder zijn bandha’s belangrijk; plekken in je lichaam waar je tijdens het ademen je energie naar toestuurt én die je vasthoudt door aanspanning van de spieren. Jalandhara bandha bevindt zich bij de kin, Uddiyana bandha ter hoogte van het middenrif en Mula bandha tussen de genitaliën en de anus. In Ashtanga leer je deze energiepunten te onderscheiden en te controleren.

Asana’s en drishti’s

Ten slotte is elke asana verbonden aan een kijkrichting, drishti. Bij de Hond met het hoofd omlaag kijk je richting je navel, bij andere houdingen volg je je hand, of kijk je langs het puntje van je neus het oneindige in. Drishti helpt je in het volmaken van de asana, door het vormen van de juiste lijnen, maar is evenals de ademhaling vooral bedoeld voor meer verstilling en concentratie. Geschikt voor; Beginnende en gevorderde yogis.

Boek deze les

Maak een afspraak voor meer info

TerugMeld je aan voor de nieuwsbrief


Laat hier je e-mailadres achter. Tot snel ;-).