-
-

RestorativeRestorative yoga, ook wel herstellende yoga, is een yogavorm die weinig inspanning vraagt. Deze vorm van yoga is meer meditatief. In onze drukke maatschappij, waarin veel van mensen wordt gevraagd, is er steeds meer behoefte aan zachtheid, vertraging en rust. Restorative yoga helpt je om dit te ervaren. Je neemt een aantal liggende poses aan waarbij je lichaam ondersteund wordt met kussens, bolsters en dekens. Hierdoor kun je goed ontspannen en herstellen. De houdingen worden soms wel 20 minuten aangehouden, zodat je van de ‘doe- modus’ naar de ‘zijn-modus’ kunt overschakelen. Op deze manier geef je je lichaam en geest de ruimte om te ontspannen en te verstillen. Je wordt uitgenodigd om je over te geven aan ‘niets doen’, zodat het parasympatisch zenuwstelsel kan worden geactiveerd.

Door de combinatie van ademhalingsoefeningen, mindfulness en zachte, ondersteunende houdingen kun je diep ontspannen en stimuleer je het zelfhelend vermogen van je lichaam. Geef jezelf daarbij de ruimte om te luisteren naar je lichaam, zonder oordeel, met vriendelijke aandacht en zachtheid.

Restorative Yoga is voor iedereen geschikt, maar vooral voor mensen met stressgerelateerde klachten. Ook vrouwen in de overgang kunnen er baat bij hebben en het draagt bij aan het herstel van blessures en ziekten. Kortom: op díe momenten waarop je behoefte hebt aan zachtheid en ontspanning.

Enkele voordelen van Restorative Yoga

  • het brengt het zenuwstelsel tot rust
  • het zorgt voor meer ontspanning en minder stress
  • het verbetert de ademhaling en geeft energie
  • het versterkt het immuunsysteem en helpt bij chronische vermoeidheid
  • het verlaagt de bloeddruk
  • het helpt bij slaapproblemen
  • het draagt bij aan herstel bij burn-out klachten, na een operatie, ziekte of blessure
  • het helpt je om te gaan met bezorgdheid, angst, onrust en somberheid

Boek deze les

Maak een afspraak voor meer info

TerugMeld je aan voor de nieuwsbrief


Laat hier je e-mailadres achter. Tot snel ;-).