-
-

Zwangerschap & YogaGefeliciteerd je zwangerschap is een mooie, bijzondere tijd. Het geeft je de mogelijkheid om echt naar binnen te keren en in contact te komen met jezelf en het kindje in je buik. De juiste levensstijl en voeding zijn van enorme invloed op de zwangerschap, net zoals een rustige geest en emotionele stabiliteit. Wij bieden verschillende mogelijkheden om jou zwangerschap en bevalling zo prettig mogelijk te laten verlopen, denk dan aan:
Onze zwangerschapscursussen en het verhuur van ons bevalbad. Hier onder lees je er meer over.

Zwangerschapsyoga Cursus.

Ieder les besteden we aandacht een de lichaamshouding en de ademhaling, in sommige lessen gaan we er dieper op in. Het is fijn voor jouzelf als je de ruimte hebt om tussen de lessen door te blijven oefenen, zo haal je het optimale uit deze cursus.

Les 1 en 2:

leer je over de fysiologie van bevallen en hoe geboorte vandaag de dag in Nederland geregeld is. Je begint alvast na te denken over hoe jij jouw bevalling het liefst zou willen en wat je nog moet regelen om dit voor jezelf te realiseren. Je leert over de verbinding tussen lichaam en geest en wat voor fysieke uitwering je gedachten kunnen hebben. Je maakt alvast een begin met het ombuigen van je onbewuste overtuigingen over bevallen, naar een positieve mindset.

Les 3 en 4:

We gaan aan de slag met ontspanning, ademhaling en mindset. Je krijgt verschillende tool die je helpen fysiek en mentaal te ontspannen. Hiervoor krijg je ook audiobestanden mee naar huis. De verschillende ademtechnieken die je leert helpen je niet alleen te ontspannen, maar ook met je lichaam mee te werken, zodat jouw bevalling vlotter en soepeler kan verlopen en zowel jij als je baby niet uitgeput maar fit uit de bevalling komen. Daarnaast werken we aan een positieve mindset ten aanzien van bevallen. We gaan (onbewuste) negatieve overtuigingen overschrijven, zodat je zonder angst en met vertrouwen kunt uitkijken naar jouw bevalling. We maken hiervoor gebruik van visualisaties, affirmaties, meditatie of zelfhypnose, mindfulness en yoga.

Les 5:

alles over geboorte in de praktijk. Wat gebeurt er fysiologisch gezien in jouw lijf en met jouw kindje? Hoe kun je je lichaam hierin het beste ondersteunen? Wat voor fases doorloop je tijdens de bevalling? Hoe kun je hierin als partner het beste ondersteunen? Wat zijn jouw opties? Hoe behoud je regie? Wat zet je in het geboorteplan? Daarnaast leer je over de eerste periode in het leven van je kindje. Hoe doorloop je dat eerste uur na de geboorte? En hoe breng je de periode daarna het fijnste door

Les 6:

We gaan ons richten op de fysieke voorbereiding. Je leert houdingen en oefeningen die ervoor zorgen dat je meer symmetrie krijgt in je bekken en baarmoeder. Door deze verbetering in symmetrie komt je kindje beter in de optimale geboortepositie te liggen, waardoor de bevalling vlotter en soepeler kan gaan. Daarnaast leer je hoe je je bekkenbodem en perineum kunt voorbereiden op de bevalling, waardoor deze beter mee kunnen geven. Hierdoor zal de bevalling soepeler gaan en herstelt weefsel na de bevalling sneller. Je krijgt advies over voeding en beweging.

Les 7 (eventueel met partner):

alles over geboorte in de praktijk. Wat gebeurt er fysiologisch gezien in jouw lijf en met jouw kindje? Hoe kun je je lichaam hierin het beste ondersteunen? Wat voor fases doorloop je tijdens de bevalling? Hoe kun je hierin als partner het beste ondersteunen? Wat zijn jouw opties? Hoe behoud je regie? Wat zet je in het geboorteplan? Daarnaast leer je over de eerste periode in het leven van je kindje. Hoe doorloop je dat eerste uur na de geboorte? En hoe breng je de periode daarna het fijnste door

Les 8:

Het afronden en terugblikken op de afgelopen weken. Ruimte om dieper op onderwerpen in te gaan of voor uitloop van lesstof. Lesstof die niet aanbod gekomen is door tijdsgebrek

Wanneer kun je starten met de cursus.

 

Het fijnste is om te beginnen als je rond de 20 weken zwanger bent. Dan ben je al een beetje gewent aan het zwanger zijn en heb je nog alle tijd om je de technieken eigen te maken en je op een rustige manier voor te bereiden.

De duur:

Het zijn 8 lessen van +- 1,5 uur per les, de lessen zij verspreid over 8 weken. Dit geeft jou de mogelijkheid om er ook echt mee aan de slag te kunnen thuis.

De kosten zijn:

Voor deze cursus kost in groepsverband 219 euro. Hierbij zit het lesmateriaal inbegrepen de oefeningen en de hand-outs en een vrijblijvend kennismakingsgesprek of intake via de telefoon. De steun en begeleiding tijdens de cursus en indien gewenst rondom de geboorte.


Wil je deze cursus liever niet in groepsverband volgen maar in je privé setting. Dan is dat ook mogelijk voor extra bijbetaling van 200 euro. Jij kunt dan allen bij ons op locatie komen of wij komen bij jou aan huis. Dit is inclusief eventuele reiskosten binnen een  straal van 20 kilometer om Simpelveld.


Deze cursus wordt vergoed door het ziekenfonds. Dit is wel afhankelijk van de verzekeraar en je pakket hoeveel je vergoed krijgt.Huren van ons bevalbad.

Ben je aan het zoeken naar een namier waarop je wilt bevallen? Zoek je naar een plek waar je goed kunt ontspannen en gerdargen wordt, waar de zwaartekracht en elementen je positief zullen helpen? Daan is een bevalbad wellicht iets voor jou.

De voordelen van een bevalbad. Je bent gewichtsloos waardoor je makkelijk van houding kunt wisselen.Het warme water zorgt ervoor dat het perineum soepeler wordt, waardoor je minder kans hebt om uit te scheuren. Warm water werkt ontspannend. Des te meer je ontspant, des te meer endorfine je lichaam aanmaakt. Endorfine is een soort natuurlijke pijnstilling. Het zorgt er voor dat je de weeën veel beter op kunt vangen. De ontsluitingsfase verloopt hierdoor vaak sneller. Het warme water werkt bloeddrukverlagend. Je kunt makkelijk in je eigen ‘coconnetje’ blijven doordat je je eigen ruimte om je heen hebt.

Geboren worden in het warme water is voor je baby een hele zachte, warme en kalme overgang.

Dit is slechts het topje van de ijsberg.

Welke bevalbaden verhuren wij?

Wij verhuren het bevalbad birth pool in a box-eco. . Het regular formaat bevalbad met een buitenmaat van 193 x 165 x 76 cm en een binnenmaat van 114 x 69 cm. In dit bad is er voldoende ruimte om met twee personen plaats te nemen. Zo kan een geboortepartner van dichtbij steun bieden. 

Wat ontvang je als een bevalbad huurt?

Huur je een bevallingsbad van ons? Dan zorgen wij er voor dat je alles in huis hebt om een prettige badbevalling te mogen ervaren. Je ontvangt:Een nieuwe, hygiënische binnenhoes;
Elektrische opblaaspomp;
Afdekhoes om warmte binnen te houden;
Onderzeil voor op de vloer;
Klein anti-slipmatje om voor het bad te leggen;
Elektrische dompelpomp om het water na gebruik uit het bad te pompen;
Een aan/afvoerslang vrij van schadelijke stoffen van 10 meter;
en schepnetje;
Een nieuwe thermometer;
eerder universele kraankoppelstukken.
Een speigel en een waterdichte zaklamp.
En uiteraard het bevalbad in een tas.

In het bad zit een ingebouwd zitje. Er zitten ook diverse handvaten in het bad. De baden zijn gemakkelijk in hoogte aan te passen omdat ze gebruik maken van drie aparte luchtkamers. De vloer van het bad is zacht en opblaasbaar.

Bevalbad huren

Hoe zet jij jouw gehuurde bevallingsbad op?

Het opzetten van het bad is gemakkelijk en kost ongeveer 15 minuten. Het volledig vullen van het bad kost ongeveer 45 minuten, afhankelijk van de waterdruk. Vaak kun je al gebruik maken van het bad als deze voor de helft gevuld is. Dus kun je na een half uur in het bevallingsbad.

Het bad is heel gebruiksvriendelijk en kan door iedereen snel en gemakkelijk opgezet worden. Ook het leeghalen gaat heel gemakkelijk met een elektrisch pompje. In de duidelijke handleiding die meegeleverd wordt kun je zien hoe het opzetten, vullen en leeghalen in zijn werk gaat. Door alle accessoires die erbij geleverd worden is het weinig extra werk en absoluut geen extra ‘gedoe’.

Op welk moment huur je een bevalbad?

Als je besloten hebt dat je gebruik wilt gaan maken van een bevalbad, is het handig om alvast te plannen wanneer je het bad gaat huren. Om zeker te zijn van een bevalbad is het fijn om ruim voor je uitgerekende datum het bevalbad te reserven. 

Je huurt het bevallingsbad voor maximaal 6 weken. We verzenden het bad met PostNL of lever het bad zelf in een straal van ongeveer 20 km rondom Simpelveld.

Het bad lever ik altijd in de 36ste week van je zwangerschap. Na je bevalling kom ik het bad weer ophalen of kun je deze weer inleveren bij een PostNL punt.

Hoeveel kost het huren van een bevalbad?

De kosten voor het huren van het bad bedragen €160,- euro. (Heb je bij ons de cursus gedaan, les gevolgd of heb je eerder een bevalbad gehuurd bij ons? Dan krijg je €20,- euro korting!) Dit bedrag is inclusief accessoires, exclusief verzendkosten/haal en brengkosten en de borg.

De verzendkosten of haal en brengkosten bedragen €20,-. Verzend je jouw gehuurde bevallingsbad retour? Dan hoef je slechts de retoursticker op de doos te plakken en het bad bij een PostNL punt af te geven. De rest is al geregeld.

De borg bedraagt €50,- euro. Dit bedrag wordt teruggestort als het bad en de herbruikbare spullen weer in goede staat en zonder zonder gebreken terug zijn.

Mocht voor ingang van de huurperiode blijken dat je niet in het bad kunt bevallen, dan ontvang je het volledige bedrag excl. €25,- administratiekosten/reserveringskosten weer retour.

Indien het bad langer dan zes weken wordt gehuurd, wordt er €45,- euro per week extra in rekening gebracht.

Verdere specificaties en afmetingen bevalbad

Birth Pool in a Box, model – Regular
Vorm – Eivormig
Afmetingen bevalbad: buitenmaat – 193 x 165cm 
Afmetingen bevalbad: binnenmaat – 142 x 114cm
Breedte rand bevalbad – 25c
Opblaasbare vloer – 7,5cm
Ingebouwde stoel – Ja
Persoonlijke hoes – Ja
Handvatten buiten – 4
Handvatten boven – 2
Watervolume – 650 liter
Waterhoogte – min. 45cm max. 58cm
Totaal gewicht bevallingsbad incl. water en personen – ca 650-700 kg
Bevalbad materiaal – 0,38mm ECO PVC. Vrij van cadmium, lood en latex
Persoonlijke hoes materiaal – 0,20mm ECO PVC. Vrij van cadmium, lood en latex

Eerst nog wat meer informatie? Stuur mij via deze pagina een berichtje. Of vul het formulier helemaal onderaan de website in.
Wil jij een bevalbad reserveren? Dan is het belangrijk om het volgende in het contactformulier aan te geven:
Periode van reservering
Verzenden , leveren of ophalen
en of je korting krijgt op het bad


Boek deze les

Maak een afspraak voor meer info

INHOUD VAN DE ZWANGERSCHAPSCURSUS

Ieder les besteden we aandacht een de lichaamshouding en de ademhaling, in sommige lessen gaan we er dieper op in. Het is fijn voor jouzelf als je de ruimte hebt om tussen de lessen door te blijven oefenen, zo haal je het optimale uit deze cursus.

Les 1:

In les 1 leer je over de fysiologie van bevallen en hoe geboorte vandaag de dag in Nederland geregeld is. Je begint alvast na te denken over hoe jij jouw bevalling het liefst zou willen en wat je nog moet regelen om dit voor jezelf te realiseren. Je leert over de verbinding tussen lichaam en geest en wat voor fysieke uitwering je gedachten kunnen hebben. Je maakt alvast een begin met het ombuigen van je onbewuste overtuigingen over bevallen, naar een positieve mindset.

 

Les 2:

In les 2 gaan we aan de slag met ontspanning, ademhaling en mindset. Je krijgt verschillende tool die je helpen fysiek en mentaal te ontspannen. Hiervoor krijg je ook audiobestanden mee naar huis. De verschillende ademtechnieken die je leert helpen je niet alleen te ontspannen, maar ook met je lichaam mee te werken, zodat jouw bevalling vlotter en soepeler kan verlopen en zowel jij als je baby niet uitgeput maar fit uit de bevalling komen. Daarnaast werken we aan een positieve mindset ten aanzien van bevallen. We gaan (onbewuste) negatieve overtuigingen overschrijven, zodat je zonder angst en met vertrouwen kunt uitkijken naar jouw bevalling. We maken hiervoor gebruik van visualisaties, affirmaties, meditatie of zelfhypnose, mindfulness en technieken uit de NLP.

 

Les 3:

In les 3 gaan we ons richten op de fysieke voorbereiding. Je leert houdingen en oefeningen die ervoor zorgen dat je meer symmetrie krijgt in je bekken en baarmoeder. Door deze verbetering in symmetrie komt je kindje beter in de optimale geboortepositie te liggen, waardoor de bevalling vlotter en soepeler kan gaan. Daarnaast leer je hoe je je bekkenbodem en perineum kunt voorbereiden op de bevalling, waardoor deze beter mee kunnen geven. Hierdoor zal de bevalling soepeler gaan en herstelt weefsel na de bevalling sneller. Je krijgt advies over voeding en beweging.

 

Les 4:

In les 4 leer je alles over geboorte in de praktijk. Wat gebeurt er fysiologisch gezien in jouw lijf en met jouw kindje? Hoe kun je je lichaam hierin het beste ondersteunen? Wat voor fases doorloop je tijdens de bevalling? Hoe kun je hierin als partner het beste ondersteunen? Wat zijn jouw opties? Hoe behoud je regie? Wat zet je in het geboorteplan? Daarnaast leer je over de eerste periode in het leven van je kindje. Hoe doorloop je dat eerste uur na de geboorte? En hoe breng je de periode daarna het beste door?

 

Les 5:

Het afronden en terugblikken op de afgelopen weken. Ruimte om dieper op onderwerpen in te gaan of voor uitloop van lesstof. Lesstof die niet aanbod gekomen is door tijdsgebrek

Wanneer kun je starten met deze cursus:

Het fijnste is om te beginnen als je rond de 26 weken zwanger bent. Dan ben je al een beetje gewent aan het zwanger zijn en heb je nog alle tijd om je de technieken eigen te maken en je op een rustige manier voor te bereiden.

De duur:

Het zijn 5 lessen van +- 2,5 uur per les, de lessen zij verspreid over 8 weken. Dit geeft jou de mogelijkheid om er ook echt mee aan de slag te kunnen thuis.

De kosten zijn:

Voor deze cursus kost in groepsverband 249 euro. Hierbij zit het lesmateriaal inbegrepen de oefeningen en de handouts en een vrijblijvend kennismakingsgesprek of intake via de telefoon. De steun en begeleiding tijdens de cursus en indien gewenst rondom de geboorte.

Wil je deze cursus liever niet in groepsverband volgen maar in je privé setting. Dan is dat ook mogelijk voor extra bijbetaling van 200 euro. Jij kunt dan allen bij ons op locatie komen of wij komen bij jou aan huis. Dit is inclusief eventuele reiskosten binnen een  straal van 20 kilometer om Simpelveld.

Deze cursus wordt vergoed door het ziekenfonds. Dit is wel afhankelijk van de verzekeraar en je pakket hoeveel je vergoed krijgt.


TerugMeld je aan voor de nieuwsbrief


Laat hier je e-mailadres achter. Tot snel ;-).