-
-

Yoga aanbod

Welke aanbod past bij jou?

Er bestaan veel verschillende soorten yoga. De beste manier om te ontdekken welke soort bij jou past, is om het zelf te ervaren.

In het begin lijkt het misschien niet veel meer dan een reeks vreemde houdingen die je lenigheid verbeteren. Maar na een tijdje zul je subtiele veranderingen merken in de wijze waarop je in het leven staat. Regelmatige inspanning, gevolgd door ontspanning zorgt ervoor dat de lichaamsfuncties met elkaar in harmonie komen en dat de geest verstilt. Er ontstaat een gevoel van innerlijke vrede en harmonie, je ware natuur. Deze zelfrealisatie is waar we allemaal naar zoeken. Dé essentie van yoga.

Yoga Body & Mind Klooster Simpelveld biedt verschillende soorten yoga aan die allemaal tot hetzelfde doel leiden. Omdat je niet aan vaste dagen en lestijden gebonden bent, kun je zelf uitproberen welke yogavorm bij je past.

Meer info over onze online lessen

Flow yoga

Bij deze vloeiende, dynamische vorm van yoga wissel je verschillende houdingen af.
MEER INFORMATIE

Nidra

Leer diep ontspannen met de 'Slaap van de yogi's'.
MEER INFORMATIE

Hatha

Bij deze klassieke vorm gaat het om het verenigen van de tegenpolen in jezelf.
MEER INFORMATIE

Ashtanga

Een actieve vorm met acht vaste onderdelen.
MEER INFORMATIE

Restorative

Een vorm die weinig inspanning vraagt en meer meditatief is.
MEER INFORMATIE

Yin

Een yogavorm waarbij je lang en diep in verschillende houdingen gaat.
MEER INFORMATIE

Zwangerschap & Yoga

Contact met jezelf en je kindje, een voorbereiding op de bevalling.
MEER INFORMATIE

Power Yoga

Het is precies wat de naam zegt. Kracht is één van de steunpilaren van deze stijl en is een actieve, dynamische vorm van yoga met de nadruk op het lichamelijke deel en minder op het geestelijke- en religieuze deel. Power Yoga is een afgeleide vorm van Ashtanga Yoga en tijdens de les ga je in elke houding op zoek naar de voor jou perfecte balans tussen kracht en flexibiliteit.

Tijdens een les Power Yoga wordt een reeks Asana’s (yogahoudingen) door middel van Vinyasa’s (dynamische tussenbewegingen) aan elkaar geknoopt. De les wordt in een flow gegeven op het ritme van de ademhaling. Power Yoga is toegankelijk voor alle niveaus doordat je de mogelijkheid geboden krijgt de houdingen op verschillende manieren uit te voeren. Jezelf uitdagen terwijl je binnen je grenzen blijft. Elke les wordt afgesloten met een Shavasana (eindontspanning).
MEER INFORMATIE

Kundalini yoga

KUNDALINI YOGA

 

Kundalini yoga is behalve praktisch ook heel krachtig. Het balanceert je endocriene (hormoon-) stelsel en je zenuwstelsel. Het helpt je om kalm, gecentreerd en helder te blijven tijdens de uitdagingen die bij het leven horen.

 

Een les duurt een tot anderhalf uur en bestaat uit een warming up, een kriya (een vaste volgorde van houdingen), ontspanning en een meditatie. Oefeningen zijn vaak dynamisch. De structuur van een les is altijd hetzelfde maar de inhoud varieert telkens. Elke les heeft een bepaald thema, de docent stelt dat vooraf vast, of biedt een bepaalde serie aan. Muziek en zingen zijn altijd onderdeel van de les. Je hoeft er echt niet heel flexibel voor te zijn.

MEER INFORMATIE

Aerial yoga

Aerial yoga: geen enkele vorm van overbelasting

Aerial yoga is ontwikkeld door voormalig turner en danser Christopher Harrison. Hij ontwikkelde een training waarbij er gestretcht wordt en de gewrichten en wervelkolom niet belast worden. Met behulp van een doek of hangmat leer je om jezelf om te keren, terwijl je zwevend in de lucht hangt

MEER INFORMATIE

Meld je aan voor de nieuwsbrief


Laat hier je e-mailadres achter. Tot snel ;-).